Buurtpreventie-info dd. 15-03-2020

Beste wijkbewoner,

dit keer een wat ander soort berichtgeving i.v.m. de ontwikkelingen rond het COVID-19 [Corona] virus.

In onderstaand bericht van de politie Eindhoven op Twitter/Facebook het dringend verzoek om niet onnodig 112 te bellen [sommige mensen bellen dat noodnummer zelfs met vragen over het virus, totaal fout!] Daarnaast waarschuwen ze voor criminelen die misbruik maken van de situatie middels babbeltrucs, collectes en nep-websites. Alles met het doel om mensen geld afhandig te maken. Wees dus ook extra waakzaam met berichtjes “van de bank” om betalingen met pinpas hygiënischer / virusveiliger te maken.Corona-virus,


mogelijk volg je de ontwikkelingen ook via de media en de website www.rivm.nl/coronavirus.

Wij willen je vragen om een bewuste keuze te maken om zoveel mogelijk telefonisch een melding te maken zodat het aantal bezoekers op de politiebureaus laag blijft.
Bij spoed zijn we uiteraard bereikbaar op 112 en voor overige meldingen of vragen kun je ons bereiken op 0900-8844. Zo ook kun je onze website www.politie.nl bezoeken en via het contactformulier om een terugbelverzoek vragen.
Let op oplichtingspraktijken, er zijn oplichters actief die je op alle mogelijke manieren geld afhandig willen maken. Denk hierbij aan verkoop van handgels via niet bestaande webwinkels en nep-collectes van het Rode kruis. Maar ook valse mails welke inloggegevens proberen te ontfutselen, gezien veel mensen nu thuiswerken. Wees bedachtzaam, want deze criminelen proberen een slaatje te slaan uit deze pandemie.
Voor al onze volgers: houd je aan de richtlijnen,zorg goed voor jezelf en je naasten,loop eens een stapje extra voor je medemens en beterschap aan alle mensen die klachten hebben.

 

Tot slot: pas goed op jezelf en op elkaar! De huidige strenge regels zijn er niet voor niets. We weten intussen dat ook ogenschijnlijk gezonde mensen virusdrager kunnen zijn en anderen dus ongemerkt kunnen besmetten. In Engeland is het advies: “Gedraag jezelf niet als iemand die niet besmet wil worden, maar als iemand die reeds virusdrager is en anderen niet wil aansteken.”


Met vriendelijke groet,
Hans van der Marck